0

Л евски е много близо до продажбата на Хосе Кордоба на гранда Бешикташ! Поне това пишат медиите в Турция, а и в Панама, съобщава днес в. „Мач Телеграф“. 

Твърди се, че босът на "черните орли" Хасан Арат е стартирал операция по трансфера на защитника. Той е отправил оферта от 2 700 000 евро за Кордоба. Според информация на "Мач Телеграфа" сумата, която Бешикташ ще плати за Хосе, ще надмине 3 000 000 евро. Поне такова е желанието на "сините".

Иначе в Турция твърдят, че е поставено условие пред Левски сделката да бъде финализирана до 10 януари, а това е два дни преди Левски да поднови тренировки за втория дял на сезона. 

Бешикташ е притиснат от криза в защита и това кара клуба да търси спешно и бързо решение. Двама от основните футболисти на тима -ганаецът Даниел Амартей и гамбиецът Омар Коли, са извикани в националните си отбори за Купата на Африка и тимът ще трябва да се справя без тях.

"22-годишният Кордоба, който има договор с Левски до 2025 г., игра в 24 мача във всички турнири през сезона и направи 1 асистенция. Текущата пазарна стойност на футболиста е 3,2 милиона евро", отчитат турските медии.

В същото време в Панама вече потриват ръце заради евентуалната сделка между Бешикташ и Левски и дори смятат, че нещата са сигурни. Местните медии припомнят, че бившият клуб на Хосе Кордоба панамския Индепендиенте държи 25% от правата на защитника и очаква печалба от 675 000 евро от трансфера.


От "Герена" ще си спестят 5% към Мъри

Левски има един неоспорим бонус около евентуалния трансфер на Хосе Кордоба тази зима. Точно преди година панамецът пак беше пред продажба, но в крайна сметка до сделка не се стигна, защото босът Наско Сираков прецени, че може да продаде по-скъпо защитника. Тогава офертата за него беше 2 300 000 евро, а сега клони към 3 000 000, което означава, че легендарният голмайстор не е сгрешил. 

Освен това преди една година клубът трябваше да плати и 5% от продажната цена на бранителя на бившия треньор Станимир Стоилов, който го привлече на "Герена". 

Иначе при всички положения "сините" трябва да са много благодарни на Мъри, след като той привлече Кордоба от втородивизионния по това време Етър, където панамецът беше резерва, и го направи футболист за милиони.