0

Египетският нападател на Ливърпул Мохамед Салах изпусна нервите си при смяната си в 77-ата мин. Срещу Челси, когато на мястото му влезе Харви Елиът. Именно той подаде на Луис Диас за гола, с който „червените“ поведоха на „Стамфорд Бридж“ в мача, завършил 1:1.

Салах бе гневен на мениджъра Юрген Клоп и в яда си захвърли на терена лентата на ръката си. Това предизвика спорове в социалните мрежи сред феновете, които се бъзикаха, че Мо трябвало да получи „глоби за боклук“.

Статистиците припомниха, че за пръв път Салах не е успял да се разпише в откриващ сезона мач във Висшата лига с Ливърпул: в предишните 6 срещи той има общо 8 гола, постижение, което споделя с Алън Шиърър, Уейн Руни и Франк Лампард.

Ливърпул откри резултата чрез Луис Диас в 18-ата минута. Аксел Дисаси изравни в 36-ата минута, но преди този гол беше отменено попадение на Мохамед Салах, от което гостите можеха да дръпнат с 2:0.

Две минути преди гола за Ливърпул Николас Джаксън можеше да открие за Челси, но Алисон Бекер спаси. 

В ответната атака Макалистър проби, продължи към Салах, който пък намери Луис Диас. Колумбиецът изпревари Дисаси и оплете топката в мрежата на Челси.

В 29-ата минута Салах вкара, но гол не бе зачетен заради засада, установена от ВАР системата.

В 36-ата минута Челси изравни. Центриране от ъглов удар предизвика меле пред вратата на „червените“, а небрежните играчи на Клопо допуснаха Бен Чилуел да запише асистенция с глава извън пеналта към Аксел Дисаси, който съвсем близо до голлинията изравни 1:1.

Само две минути по-късно Бен Чилуел прати за втори път топката в мрежата на Алисон Бекер, но и това попадение беше отменено.

Началото на второто полувреме беше за Ливърпул, които създадоха две чудесни ситуации. Най-напред Върджил ван Дайк пропусна да прати топката в мрежата, а след това при евентуална игра с ръка на Джаксън след удар на Доминик Собослай те искаха дузпа. Прегледът с ВАР обаче показа, че такава няма.

След 70-ата минута Ливърпул даде  инициативата на домакините и предимно се защитаваше, но можеше пак да стигне до победа в последните секунди. Удар на Дарвин Нунес рикошира в Дисаси и излезе на сантиметри от страничната греда.

Англия. Висша лига, първи кръг, неделя:

Брентфорд – Тотнъм           - 2:2  

Челси – Ливърпул             - 1:1

от събота:

Арсенал – Нотингам           - 2:1

Борнмът – Уест Хем          - 1:1

Брайтън – Лутън              - 4:1

Евертън – Фулъм              - 0:1

Шефилд Юнайтед – Кристъл Палас - 0:1

Нюкасъл – Астън Вила         - 5:1   

в понеделник:

Манчестър Юнайтед - Улвърхемптън

от петък:

Бърнли – Манчестър Сити – 0:3