0

К атарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани обяви, че се оттегля от процедурата по закупуване на акциите на Манчестър Юнайтед.
Шейхът, син на бившия премиер на страната, близо година опитваше да се сдобие с акциите на 20-кратните шампиони на Англия, които са притежание на американското семейство Глейзър.

Според медиите на Острова шейх Джасим е бил готов да плати 3,5 милиарда долара за 100 процента от акциите на клуба, като освен това му поема всички налични дългове и е нямало да тегли нови заеми от името на "червените дяволи", както правят настоящите собственици.

Това предложение, въпреки, че е два пъти над пазарната стойност на Юнайтед, не е удовлетворило семейство Глейзър, което е било информирано за решението на катарския шейх да се оттегли от сделката.

При настоящата ситуация, ако все пак се стигне до продажба на акциите на клуба, то неговият нов собственик най-вероятно ще бъде основателят на химическата компания „Инеос“ сър Джим Радклиф, който е най-богатият британец, освен това заклет привърженик на Юнайтед от дете.

Според информация на Times Sport сър Джим Ратклиф е готов да преговаря за миноритарен дял от 25% в Юнайтед като първа стъпка за влизане в клуба, преди постепенното му откупуване от американците.

Daily Mail съобщава, че бордът на директорите на Юнайтед може да одобри 25% дял на Джим Ратклиф още следващата седмица.