0

Л ивърпул приключи кротко участието си в Шампионската лига след унизителния разгром 2:5 вкъщи от Реал Мадрид в първия осминафинал. Гол на Бензема в 78-ата мин. след пас на Винисиус сложи край на илюзиите на "червените" за някакъв чудодеен обрат на "Бернабеу".

За "кралския клуб" 1:0 бе минималното в мач, в който бразилският вратар на гостите Алисон Бекер донякъде спаси престижа си след гафовете от "Анфийлд" в предния мач.

Той отрази по великолепен начин удари на Винисиус и Камавинга преди почивката, когато Дарвин Нунес изпорти в 6-ата минута чист гол, който можеше да даде друга физиономия на реванша.

Накрая момчетата на Клопо тръгнаха към съблекалните си под звуците на химна You'll Never Walk Alone, с който любезните домакини ги изпратиха вкъщи с най-голямата разлика от два мача в историята им в Шампионската лига - 2:6.

За треньора на Реал Анчелоти остана тревожната контузия на Бензема при гола, наложила смяната му 4 дни преди кървавото Ел Класико срещу Барса в Ла Лига. "Кралският клуб" се нуждае от задължителна победа на "Ноу Камп", ако иска да запази надеждите си за титлата при 9 т. аванс на каталунците в момента.

В Шампионската лига, обаче, мадридският гигант няма равен: 14-кратният победител отбеляза в сряда вечерта своето 19-то класиране на 1/4-финала в най-бляскавия клубен турнир.