0

Т върдо аут от Левски за мача утре срещу ПАОК в Лигата на конференциите са левият бек Цунами и Ивелин Попов, а още трима са под въпрос, обяви треньорът на „сините“ Станимир Стоилов. Това са Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан ван дер Каап.

По думите на Мъри контузиите на последните трима са леки, но няма време за възстановяване.
"Травмите не са наглед сериозни - изкълчени глезени и болки в кръста, така че не можем да кажем дали някой от тях може да се възстанови. На този етап се готвим без тях. Загубата е видна и не смятам да акцентирам върху контузените. Останалите футболисти ще трябва да се справят с напрежението и трябва да изиграят мача по най-добрия начин", заяви той.

Иначе настроението в Левски е приповдигнато заради завръщането на "сините" в Европа и отборът ще опита да стигне до добър резултат в първия мач срещу ПАОК, заяви  Стоилов. Той предупреди, че гръцкият отбор е добре организиран и подготвен, но и Левски има своите амбиции.

"Настроението е приповдигнато, все пак Левски се завръща в евротурнирите", каза Мъри. „От една страна всички левскари чакат мача с нетърпение, но от друга ни се падна най-силният възможен съперник. Във футбола обаче не винаги побеждава фаворитът, а този, който се представи по-добре. 

ПАОК е по-опитен, а ние сме отбор, който ще играе с желание и ентусиазъм да спечели. Ако това не ни подведе и ако не правим индивидуални грешки, имаме нашите шансове.

Имаме амбиции, те си имат техните. Изключително много уважавам Разван Луческу като треньор, тъй като той има големи постижения в ПАОК. Първо ги направи шампиони, после стигна и до четвъртфиналите на Лигата на конференциите. На книга ПАОК са по-добри, а на терена - ще видим утре", отбеляза още треньорът.

Капитанът Николай Михайлов призна, че „не е писано да ни е лесно, но трябва да зарадваме публиката ни с добър резултат“.

"Подготвяме се за този мач от доста време и трябва да се справим. Излизаме да се надиграваме с добър отбор и се надяваме след мача да бъдем с високо вдигнати глави", пожела си Михайлов на пресконференцията.

"Винаги съм обичал да играя такива мачове. През доста клубове минах в Европа и се надявам с по-опитните играчи да сме подготвили добре момчетата. Трябва всеки да играе на максималните си възможности както в атака, така и в защита", е оценката на вратаря.


"Запознахме се с ПАОК. Имат страхотни единици и хора, които във всеки момент могат да решат мача. За балкански отбор са много дисциплинирани, движат се компактно по терена, държат се отговорно в двете фази и са много агресивни".