0

П реди седмица от Лудогорец шокираха с решението си да не картотекират двама от силните български футболисти – Спас Делев и Тодор Неделев, за същинската част на Лига Европа. Мнозина определиха този ход като рисков, защото с лекота временният треньор Захари Сираков се лиши от футболисти с общо 73 мача в Европа (56 за Спас Делев и 17 за Тодор Неделев), в които са вкарали 13 гола (8 гола за Спас Делев и 5 за Тодор Неделев).

Нека погледнем нещата така. Вместо Делев и Неделев, картотекирани бяха Георги Терзиев и новото попълнение Ерик Маркус. Българинът, който няма и минута игра от началото на сезона, е уреден по две причини. Едната е, че в момента Захари Сираков разполагаше със само трима централни защитници – Оливие Вердон, Едвин Куртулуш и Диниш Алмейда. Но сега на Лудогорец предстоят цели 8 мача със силни съперници, което означава, че е възможно наказанията да се натрупат и да се налага Георги Терзиев да влиза в огъня.

Другата причина е, че е възможен трансфер на някой от централните бранители, защото все още много пазари са отворени.

Включването на 20-годишния бразилец Ерик Маркус обаче е голям риск. Той навярно притежава страхотни качества, заради които е привлечен. Но знаем, че всеки един кариока се нуждае от време, за да свикне с живота далеч от родината. Крилото няма и секунда игра в Европа, а вече е уреден за евромачовете.

Целият анализ – в днешния брой на „Мач Телеграф”