0

В първия си мач без контузения ни национал Илия Груев Лийдс завърши драматично 2:2 при гостуването си на лидера Съндърланд в 9-ия кръг от английското второ ниво – Чемпиъншип.

Тимът на нашето момче, което е с тежка травма на дясното коляно и ще претърпи операция, водеше с 2:1 до последните секунди на 7-минутното продължение, но допусна немислимо нелепо изравняване. Френският вратар на йоркшърци Илан Мелие (б.р. - това е екзактното произношение на името му) остана като препариран след рикошет в главата на доминиканския си съотборник Жуниор Фирпо, като топката тупна пред него, фалцира се и влетя влетя в мрежата му, докато той изглеждаше неадекватно и ловеше въздуха. По ирония на съдбата авторът на автогола бе вкарал второто попадение за Лийдс в 56-ата минута. Първото бе дело на нидерландеца Джоел Пиру (22). Домакините пък бяха повели чрез Кристофър Риг в 9-ата минута.

Така Лийдс изтърва възможността да заеме второто място в класирането и да се изравни по точки с водача Съндърланд, нанасяйки му първа загуба в кампанията.