0

Н ападателят Килиан Мбапе изгледа от трибуните домакинското равенство на Пари Сен Жермен срещу Лориен 0:0 в двубой от първия кръг на първенството на Франция по футбол. 

Мбапе, Неймар и Марко Верати бяха оставени извън състава на парижани от новия старши треньор Луис Енрике. 

Френският нападател реализира 29 гола в Лига 1 през миналия сезон, но не бе на терена заради неразбирателството с клуба относно договора му. 

Срещу Лориен той изгледа напъните на съотборниците си от ложата на „Парк де Пренс“, седнал до новото попълнение Усман Дембеле, който късно в петък вече официално стана играч на ПСЖ с договор за 5 г. 

Бразилецът Неймар проведе индивидуална тренировка в петък, а от клуба твърдят, че се възстановява от вирусна инфекция. Според „Льо Паризиен“ Ней е в напреднали преговори със саудитския Ал Хилал, който вече се е разбрал със съотборника му Верати.

Без големите си звезди в атака срещу Лориен френският шампион имаше проблеми да отбележи срещу добре организирания отбор на Лориен, който удари греда в 43-ата минута след изстрел на полузащитника Лоран Абергел, а бе близо до гол и при атака на Ромен Фавр.

Централният защитник Милан Шкриняр, атакуващият полузащитник Марко Асенсио и нападателят Гонсало Рамош дебютираха официално за парижани, но не успяха да помогнат за спечелването на трите точки на старта на сезона.

Срещи от първия кръг в първенството на Франция по футбол, Лига 1:

Олимпик Марсилия – Реймс – 2:1

Пари Сен Жермен – Лориен – 0:0

по-късно днес:

Брест – Ланс

Клермон – Монако

Нант – Тулуза

Монпелие – Льо Авър

Рен – Мец

Страсбург – Олимпик Лион

от петък:

Ница – Лил – 1:1