0

А вторитетното издание Transfermarkt.de, което има реномето на №1 за футболни сделки, тяхното цифрово изражение, както и за пазарната стойност на играчите, направи подборка на най-добрите състезатели, които в момента са безработни.

В идеалния отбор на вратата е българинът Даниел Наумов. Виканият доскоро редовно в националния отбор страж е без отбор след края на договора му с ЦСКА 1948 през миналия сезон. Оценен е от изданието на 2 млн. евро, уточнява „24 часа”.

Пред него са наредени големи имена, а някои са си направо световни звезди. В защитата са бразилецът Марлон (5 млн.), камерунецът Жоел Матип (8 млн.) и германецът Матс Хумелс (5 млн.)

Халфове са французинът Андре Рабио (35 млн.), португалецът Андре Гомес (10 млн.) и турчинът Юсуф Язъджъ (10 млн.).

По крилата са французинът Антони Марсиал (10 млн.) и датчанинът Роберт Сков.

В нападение са поставени нидерландецът Мемфис Депай (10 млн.) и тунизицеът Уисам бен Йедер (8 млн.).

Междувременно Наумов е бил предложен на италианския клуб от Серия B Специя, съобщи регионалният вестник Il Secolo XIX.

В началото на лятото 26-годишният ас от Гоце Делчев бе сочен за попълнение на Левски, но на "Герена” предпочетоха да привлекат хърватина Матей Маркович.

Наумов има 10 мача за държавния тим, а у нас освен за ЦСКА 1948 е вардил още за Верея е Лудогорец.

Специя, който е на трето място във временното класиране на Серия В, търси заместник на контузения сенегалския вратар Муамаду Сар.

Наред с Наумов, на Специя е бил предложен и опитният Филипо Перукини, който в момента играе за Анкона, но е от академията на Милан, като е минал още през Болоня, Лече, Емполи и Комо.

Капитан на Специя е българският централен защитник Петко Христов, който наскоро поднови договори си с клуба до 2028 година.