0

С аудитският футболен шампион Ал-Итихад освободи португалския си треньор Нуно Ешпириту Санту (в превод от португалски – Нуно Светия Дух) след поредица от незадоволителни резултати, съобщава агенция Ройтерс. 

Отборът, в който играе и предишният носител на Златната топка Бензема, е без успех в последните си пет мача за първенството, където заема временно шесто място. Злите езици твърдят, че французинът с алжирски корен не е недоволен от уволнението на Нуно, дори обратното.

Саудитският вестник „Ал Риядия“ съобщи, че Нуно е бил изгонен буквално няколко часа след бурен скандал между него и звездата на Ал Итихад Карим Бензема. Двамата се скарали след поражението от иракския  Ал Кува в Азиатската Шампионска лига. 

Изданието разкри разгорещения разговор, който са имали на полувремето на този мач, докато губят с 0:1: „Ти си страхотен играч, но изглежда твърде мързелив, за да пресираш съперника си“, обвинил го Нуно. Бензема обаче му казал: „Не говори само на мен, говори на цялата група!“

„Ти си лидерът на отбора, примерът за играчите и най-важният футболист. Трябва да поемеш  инициативата и да бъдеш пример за всички играчи“, завършил португалският треньор. 

Според Al Riyadiah, кавгата продължила, като Бензема отхвърлил обвиненията, че е „мързелив“. Малко след като му лепнал етикета на мързел, Нуно "Светия Дух" вече бил уволнен.

"Прекратихме договорните си отношения с португалския треньор Нуно Ешпириту Санту след обстойно изследване на представянето на отбора под негово ръководство", съобщават от клуба.

"Помощник треньорът Хасан Халифа ще ръководи тренировките на футболистите до назначаването на нов наставник и съставянето на нов технически щаб. Целта е да изградим отбор, който да отговори на амбициите на клуба и неговите фенове".
Бившият вратар на националния на Португалия Нуно Ешпириту Санту е бивш треньор и на английските Тотнъм и Улвърхемптън. 

Той бе назначен от Ал-Итихад през юли 2022 и имаше договор до 2024. Преди него треньор на отбора бе Козмин Контра, който стигна до титлата.

Източник: БТА