0

А тлетик Билбао направи важна крачка към класирането си за финала за Купата на Краля, след като победи Атлетико Мадрид с 1:0 на „Сивитас Метрополитано“ в първи полуфинален двубой от надпреварата. На 29 февруари предстои реванш на "Сан Мамес".

В 16-ата минута столичани можеха да излязат напред в резултата, след като Антоан Гризман си овладя топката на границата на наказателното поле и нанесе удар, който обаче премина на сантиметри над вратата.

В 22-ата минута Рейдилдо Мандава извърши нарушение срещу Бенят Прадос в наказателното поле и Алехандро Ернандес Ернандес отсъди дузпа за баските, а Алекс Беренгер изпълни точно 11-метровия наказателен удар и даде аванс на Атлетик.

Четвърт час по-късно Мемфис Депай стигна до отбита топка и нанесе удар, който бе блокиран. В 40-ата минута Антоан Гризман получи прецизен пас на границата на наказателното поле, но нанесе неточен удар.

След почивката Самуел Лино стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай левия страничен стълб.

В 62-ата минута Унай Гомес шутира от 15 метра към долния ляв ъгъл, но Ян Облак плонжира и изби, топката се озова в краката на Асиер Виялибре, който отправи неточен удар.

В 69-ата Лино блесна със страхотен индивидуален рейд, след което нанесе удар, но встрани от вратата. Малко след това Гризман пусна страхотен пас за Алваро Мората, но Хулен Агиресабала излезе напред и улови топката.

Дълбоко в добавеното време на срещата Йерай Алварес извърши нарушение срещу Алваро Мората в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за Атлетико. Оказа се обаче, че Мората е в засада и до 11-метров наказателен удар не се стигна, а Атлетик задържа аванса си от 1:0.