0

Ш льонск Вроцлав откупи срещу 200 000 евро правата на защитника Симеон Петров. За сделката съобщават от вицешампиона на Полша в събота, а трансферната сума бе публикувана в специализирания сайт "Трансфермаркт".

Българският национал досега игра като преотстъпен от ЦСКА 1948.
Договорът на 24-годишния национал на България е за три сезона – до 30 юни 2027 г., с опция за продължаване с още един шампионат.

В момента пазарната цена на централния защитник, който е френски възпитаник (роден е в Лимож, тръгва от школата на едноименния футболен клуб), е 500 000 евро, сочи справка с „Трансфермаркт“.

През пролетта Петров участва в 12 мача с екипа на отбора от Вроцлав, реализирайки едно попадение в двубоя срещу Краковия Краков, спечелен с 4:0.

"Това е много важен ход през този трансферен период. Много се радвам, че Симеон ще бъде с нас още дълго време“, заяви Давид Балда, спортен директор на Шльонск, цитиран от официалния сайт на клуба.

„Той бързо показа, че заслужава доверие. Има страхотни условия и е много надеждна част от нашия състав. Заедно с Алекс Петков и Лукаш Бейгер той изгради стена в нашата защита".

Българският национал Алекс Петков също е част от състава на полския вицешампион.

ЦСКА 1948 пък се превръща в подходящ трамплин за млади футболисти - към елитната Първа лига, към националния отбор и към друго по-силно европейско първенство. Само през приключилия сезон 2023/24 "червените" от Бистрица продадоха четирима свои основни футболисти (от тях трима български национали) за общо 1 525 000 евро: Георги Русев в Сион (700 000 евро), Елитон в Гьозтепе (125 000 евро), Ивайло Чочев в Лудогорец (500 000 евро) и сега Симеон Петров.

Източник: БТА