0

П резидентът на Фиорентина Роко Комисо нарече "животни" играчите и феновете на Уест Хем след снощния финал в Лигата на конференциите, който италианците загубиха с 1:2 по най-болезнения начин – с получен гол в 90-ата мин.

Това е вторият загубен финал на Фиорентина този сезон след този за Купата на Италия преди две седмици.

"Какво да кажа? Очаквах победа. Но имаше случаи, в които реферът трябваше да се справи по-добре. Лука Йович е със счупен нос“, каза Комисо пред италианските журналисти при завръщането на отбора във Флоренция. 

„След това Кристиано Бираги беше ударен с предмет от феновете на Уест Хем. Говорих с президента на Висшата лига, като му казах, че всички те са животни заради това как се отнесоха към нашите футболисти", продължи Комисо, цитиран Firenzeviola.

"Поражението не е справедливо. Можехме да победим с 3:0, съжалявам за феновете, които заслужаваха повече", добави той.

От Фиорентина поискаха тежки наказания за Уест Хем, след като фенове на лондонския клуб удариха с чаша в главата капитана на италианците Кристиано Бираги и му отвориха рана, съобщи АФП.

Финалът за Лигата на нациите в Прага бе спрян за няколко минути след половин час игра. Бираги бе ударен от хвърлени пластмасови чаша по тила при опит да изпълни корнер, като главата му бе разкървавена и се наложи той да бъде бинтован, за да доиграе мача.

Раната му е наложила "осем шева", които са му били направени след края на мача, разкриха от Фиорентина. Бираги бе в основата на първия гол на Уест Хем, като бе свирена дузпа срещу тима му, след като той игра с ръка в наказателното поле.

"Това недопустимо поведение очевидно повлия на представянето на играча и съотборниците му, като концентрацията към събитията на терена бе нарушена от заплахата за личната им сигурност", написаха от клуба от Флоренция.

"Клубът е убеден, че УЕФА ще разгледа внимателно ситуацията и ще накаже инцидента по възможно най-строгия начин, за да не се повтарят подобни ситуации", заключиха от Фиорентина.