0

В реме е младите кралски особи да излязат на сцената. Принцът на Байер Леверкузен Флориан Вирц ще се изправи срещу престолонаследника Джуд Белингам от Борусия Дортмунд в битка, която не бива да се пропуска. Подобни сблъсъци са една от причините да обичаме Бундеслигата. Там най-често може да се видят дуели между най-добрите млади играчи в света. Когато намиращият се във форма Леверкузен домакинства на уверения Дортмунд на „Бай Арена“, е ясно, че из целия осветен парк ще има талантливи тийнейджъри. Под светлината на прожекторите ще бъдат Вирц и Белингам.

Чакането за завръщането в игра на атакуващата перла в полузащитата на Леверкузен беше почти толкова мъчително за феновете на „аспирините“, колкото и за самия играч. Вирц най-накрая се появи отново на терена при победата с 3:2 над Борусия Мьонхенгладбах. Той със сигурност липсваше на Леверкузен, но след като съдбата най-накрая се обърна под ръководството на треньора Шаби Алонсо, нямаше по-добър момент за младия германски национал да се върне обратно.

Няма никакво съмнение, че когато Вирц вдигне поглед и се опита да приложи една от своите ювелирни асистенции в сблъсъка срещу Дортмунд, той най-вероятно ще види внушителната фигура на Джуд Белингам да се стоварва върху него. „Трябва да продължа да съм навсякъде на терена и да дам всичко от себе си, за да допринеса напред и назад, и да се опитвам да контролирам игрите, да се опитвам да доминирам в средата на терена“, обясни Белингам. Английският национал добави в интервю за уебсайта на Дортмунд: „Трябва да се издигам, за да може един ден от принц да стана и крал. Трябва да се издигам“, обясни той. За Белингам се изписа много и заслужено той е определян като един от най-големите таланти на световния футбол.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф