0

Т урският колос Галатасарай пропусна да запише втора поредна победа в Лига Европа, след като пропиля аванс от два гола и завърши 2:2 с РФС в Рига. Треньор на домакините от Латвия е бившият играч на ЦСКА Викторс Мороз, подвизавал се в Борисовата градина през 2008-а.

Галатасарай, който в първия кръг разби ПАОК на Кирил Десподов с 3:1, започна много по-силно и още в 12-ата гостите взеха заслужен аванс. Акгюн проби добре през центъра и размени подавания с Йълмаз, след което центрира към далечната греда, където Икарди засече с глава. Топката рикошира в бранител и стигна до Дрис Мертенс, който отблизо я в прати във вратата.

В 23-ата минута Ондоа спаси много опасен удар с глава на Мертенс, а в 38-ата Галатасарай вече водеше с 2:0. Санчес изведе много добре Акгюн, който пусна топката покрай излезлия извън наказателното си поле Ондоа.

Латвийците върнаха едно попадение пет минути преди почивката. Янис Икауниекс се разписа за 1:2.

Момчетата на Викторс Мороз успяха да изравнят в 56-ата минута. Лаша Одишария довкара топката, след като преди това удар с глава на Икауниекс бе срещнал напречната греда - 2:2. Резултатът остана непроменен до края и латвийците спечелиха първата си точка.