0

В ратарят на Фейенорд Джъстин Бийлоу показа бърза мисъл, така че да предотврати почти сигурен гол в мрежата си.

Футболистите, водени от Арне Слот, се възползват максимално от страдащия Аякс, който е в сериозна игрова криза след напускането на Ерик тен Хаг посока Манчестър Юнайтед.

Амстердамският гранд е четвърти и начело в борбата за титлата са Фейенорд, АЗ Алкмаар и ПСВ Айндховен.

В последния си мач от Ередивизи Фейенорде поведе на петия в класирането Твенте в 30-ата минута с гола на Сантиаго Хименес. Равенството по всяка вероятност щеше да бъде възстановено едва осем минути по-късно, ако не беше гениалният ход на Бийлоу.

Бившият футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан беше изведен по левия фланг. Стражът на Фейенорд следеше играта внимателно, напусна наказателното си поле и пресече подаването, изчиствайки в тъч. За да предотврати бързото подновяване на играта, преди да се е завърнал на вратата си, Байлоу просто хвърли втора топка на терена. Така съдията спря играта и Мисиджан не успя да изпълни бързо страничното хвърляне. За това свое действие Бийлоу получи официално предупреждение, но предотврати почти сигурен гол.

В нидерландските медии усилено се заговори, че Лудогорец има интерес към Върджил Мисиджан, който игра в Разград в периода 2013-2018 година, а сега е в Твенте.

Мисиджан и компания в крайна сметка измъкнаха точка от гостуването си на Фейенорд. Мачът между двата отбора завърши наравно 1:1.