0

Р оналдо де Асис Морейра, по-известен като Роналдиньо, е записан със златни букви в историята на футбола благодарение на магията, която ни носеше на зеления терен. Футболната кариера на бившия играч на ПСЖ, Барселона и Милан, обаче е помрачена от постоянните му нощни запои, което провокира ранното му оттегляне от елита на този спорт.

Бразилската звезда и носител на „Златната топка“ през 2005 г. се отправи към Мексико през 2014 г., за да защитава цветовете на Керетаро, където прекара един сезон и вкара осем гола в общо 25 мача. Въпреки това, новото му приключение не беше загуба за Диньо извън терена, тъй като той се наслаждаваше на това преживяване в мексиканските земи, точно както винаги го е правил.

Любопитни истории разказва бившият му съотборник Патрисио Рубио пред „Futboleros TV“. Чилийският футболист твърди, че Роналдиньо винаги е вземал частен самолет всеки петък, за да кацне на най-оживените места в Мексико като Канкун или Плая дел Кармен. „Винаги играехме домакински мачове в петък, защото в Мексико всеки отбор има собствен график за цялото първенство. Когато мачът приключи, Роналдиньо заминаваше с частен самолет за Канкун или Плая дел Кармен“, казва Рубио.

Това не е всичко, постоянното му ваканционно пътуване през сърцето на Ривиера Мая означава, че през 2014-15 Роналдиньо никога не се е появявал в понеделник, за да тренира със своите съотборници. Всъщност Рубио казва, че никога не го е виждал да тренира в първия ден от седмицата. „Винаги се връщаше във вторник. Не мисля, че някога съм го виждал да тренира в понеделник“.