0

Б ившият нападател на ЦСКА и национал на Гамбия Али Соу вкара единствения гол в мача Бодрум – Ризеспор, завършил 0:1. За домакините на терена беше Здравко Димитров, който започна като титуляр и излезе от игра 10 минути преди края. Мартин Минчев не беше в групата на Ризеспор.

Ризеспор прекрати серията си от пет поредни мача без победа миналата седмица, когато се наложи над Анталияспор, а сега продължи успешната си серия. След безплодно първо полувреме смените на гостите дадоха резултат. Али Соу, който се появи на полувремето вместо Вацлав Юречка, вкара единствения гол в мача, засичайки с глава центриране на Рашид Гезал, също появил се от пейката.

Българското крило Здравко Димитров този път не се представи на обичайното си високо ниво, вероятно заради натрупаната умора от пътуванията и малкото време за тренировки. Той остана на терена до 81-ата минута и отстъпил мястото си на Еге Билсел.

Двата отбора са съседи в класирането с по 10 точки от 9 мача, като ФК Бодрум е на 12-о място с по-добра голова разлика от Ризеспор. Галатасарай е на върха с 25 точки, пред Бешикташ с 20 и мач по-малко, пише БТА.