0

Ч ужденец №2 по мачове в цялата история на Левски - Роман Прохазка, се завърна у нас с екипа на родния си Спартак Търнава, a тази вече ще се изправи срещу Лудогорец в мач от групите на Лигата на конференциите.

Прохазка е добре познато име у нас, защото за пет сезона изигра 174 мача за Левски, с три по-малко от Лусио Вагнер, който е чужденец №1 по този показател.

Пет години след напускането на Левски, Прохазка показа, че все още отлично знае български език и с усмивка на уста отговори на няколко въпроса на родните журналисти по време на пресконференцията преди мача, за която пътува от Варна до Разград.

Той каза, че Лудогорец е клуб от малък град, появил се от нищото във футбола, но и отчете, че все пак заради инвестициите на собствениците, говорим за европейски клуб на сериозно ниво.

"Очаквах с нетърпение да се завърна тук. Преживях невероятни неща в България. Предпочитах да играем в София, но и тук е познат за мен стадион.

Лудогорец не е точно популярен отбор, защото се появи от нищото. Градът е малък и атмосферата не е гореща, коленете ни няма да треперят.

Но това е клуб, който собствениците превърнаха в хегемон в България, а и постоянно играе групи в Европа, говорим за силен отбор. Има отлични играчи и плаща огромни заплати. Лудогорец успя отлично да наруши хегемонията на Левски и ЦСКА", каза Роман Прохазка.