0

Автор Владимир ИВАНОВ

Георги Китанов е последният футболист, играл и за Черно море, и за ЦСКА. Юношата на „моряците“ е роден в Благоевград през 1995-а, но израства във Варна и още на 17 дебютира за мъжкия тим на „Тича“ - срещу Видима Раковски на 12 май 2012 г. Преминава на „Армията“ през лятото на 2016-а, като за два сезона изиграва 35 мача за „червените“. Впоследствие минава през румънските Астра Гюргево (2019-2020) и Петролул Плоещ (2020-2021), а от 8 август 2021 г. пази за малтийския Флориана. За „МАЧ Телеграф“ обаче Китанов коментира предстоящото дерби между бившите си български клубове, както какви са амбициите му в най-близко бъдеще.

- Георги, как си и къде те намираме?

- Добре съм, благодаря. Вкъщи съм, след сутрешна тренировка. Времето в Малта е хубаво, градусите са умерени, пролетно е. Живея в град Моста, макар тук тези градчета реално да са като квартали. Разстоянията не са големи, освен ако не е час пик.

- Две години и половина след трансфера ти във Флориана, доколко се напасна към Малта и местния шампионат?

- Добре се чувствам, футболните хора тук също ме приемат отлично, но усещам, че вече ми е време да сменя страната и обстановката. Да се върна на по-високо ниво искам. Тук доста неща са се развили футболно, но играта отстъпва все още като темпо и класа.

- Има ли запитвания или оферти към теб?

- Откровено казано не. Ако стане нещо, ще е чак през лятото. Оставил съм всичко на агента ми, а аз съм концентриран на терена и в тренировките, старая се да развивам детайлите в играта си.

- С кой треньор на вратарите работиш сега?

- Тази година е малтиец – Саймън Грег се казва и едва ли е познат по нашите ширини. По-скоро със старши треньорите ще запомня престоя си тук - и сега с Мауро Каморанези, и с предишния треньор Джанлука Атзори наистина си струваше да се работи.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"