0

К ризата в Байерн Мюнхен се задълбочи, след като шампионите от миналия сезон загубиха с 2:3 гостуването си на Бохум в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата и претърпяха трето поредно поражение във всички турнири. "Баварците" остава втори на 8 точки зад лидера Байер Леверкузен в битката за титлата в Германия.

След успеха Бохум се изкачи на 11-о място в класирането, а загубата увеличи напрежението върху старши треньора на Байерн Томас Тухел след второ поредно поражение като гост в лигата за първи път от 2015 година.

Дайот Упамекано беше изгонен с червен картон във втори пореден мач.

Байерн, шампион на Бундеслигата за последните 11 сезона, отстъпи с 0:3 пред Байер Леверкузен миналия уикенд и след това беше победен с 1:0 от Лацио в първия си мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Джамал Мусиала даде аванс на Байерн в 14-ата минута срещу Бохум, преди Хари Кейн да пропусна отлична възможност да покачи.

След това феновете започнаха да хвърлят тенис топки по терена в средата на първото полувреме в знак на протест срещу плановете на Лигата за външен инвеститор от Бундеслигата.

Шампионите изглежда загубиха концентрация по време на 14-минутното прекъсване. Скоро след това Бохум, който загуби само веднъж у дома през целия сезон, изравни, след като японецът Такума Асано завърши бърза контраатака с първия си гол след завръщането си от Купата на Азия.

За Байерн стана още по-лошо под проливния дъжд само шест минути по-късно, когато Кевин Шлотербек направи 2:1.

Още топки за тенис полетяха към терена през второто полувреме, което доведе до ново забавяне, преди Упамекано да получи втори жълт картон за удар с лакът срещу съперник в наказателното поле, позволявайки на Кевин Шьогер да направи 3:1 от отсъдената дузпа.

Хари Кейн все пак се разписа за 3:2 в 87-ата минута с 25-ия си гол в Бундеслигата този сезон, но баварците не успяха да направят нищо повече до края и загубиха мача.

Източник БТА