0

Б разилският нападател Неймар може да се завърне в Барселона. Сензационна новина се разпространява от тази сутрин в испанските медии.

Според тях той вече е говорил с президента на настоящия шампион на Испания Жоан Лапорта за завръщане на "Камп Ноу". Неймар игра за каталунците в продължение на седем години, между 2010 и 2017 г., той спечели всичко, което можеше да спечели, изигра 186 мача, в които отбеляза 105 гола и даде 76 асистенции. След това премина в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро, а оттам миналото лято премина в саудитския тим Ал Хилал, където взима астрономическа заплата от 150 милиона евро на сезон.

Там той изигра едва 5 мача, в които отбеляза един гол с три асистенции, но контузи предната кръстна връзка на лявото коляно и приключи сезона. 

Според испанците най-реалистично е да се очаква Неймар да се завърне в Барса, но не сега, а през лятото на 2025 г., когато изтича договорът му с Ал Хилал. Причината за това са финансовите проблеми в каталунския клуб, заради които има ограничен бюджет за трансфери и заплати.