0

Б орнемут записа важен успех в 19-ия кръг на Боксинг Дей, надделявайки над Фулъм с 3:0.

Джъстин Клуиверт откри резултата минута преди края на първото полувреме, а Доминик Соланке бе точен от дузпа в 62-ата, покачвайки аванса на своя тим. Влезлият като резерва Луис Синистера оформи крайния резултат в добавеното време с хубав шут от разстояние.

Успехът напълно заслужено отиде на сметката на Борнемут, който беше по-дейният отбор спрямо „котиджърс“, които не предоставиха нещо съществено при своята визита на южния бряг.

Победата направи така, че Борнемут се издигна до десетото място и вече е с 25 точки, докато Фулъм остана 13-и с четири по-малко.

По същото време Лутън се наложи с 3:2 като гост на Шефилд Юнайтед. „Шапкарите“ са 18-и с 15 точки, докато „остриетата“ остават на дъното с едва 9 точки.

Точен за гостите беше Алфи Даути, а след почивката Шефилд си вкара два автогола, дело на Джак Робинсън и Енис Слиман. За Юнайтед Оливър МакБърни и Анел Ахмедходжич се разписаха. С тези попадения „остриетата“ обърнаха и поведоха с 2:1, но мачът претърпя нов обрат, така че краен победител беше Лутън.