0

О громна сензация бе напът да стане в Шампионската лига, след като гостуващият германски Борусия Дортмунд поведе на полувремето с 2:0 на междузвездната селекция на испанския и световен гранд Реал Мадрид.

Но и в своеобразното повторение на финала от последното издание на най-реномирания континентален турнир изненада не произтече.

Истински кралски вихър се изви на „Бернабеу” след почивката. Германският национал Антонио Рюдигер намали в 60-ата минута, а бразилецът Винисус наниза хеттрик (62, 86 и 90+3), като даде възможност и на един испанец да вкара – Лукас Васкес (83).

Така Реал Мадрид, за който до 89-ата минута игра галактическият французин Килиан Мбапе, покрай когото шумът, свързан със слуховете за участие му в изнасилване в Стокхолм още не стихва, изми срама от челата след загубата 0:1 при визитата си на Лил в предния кръг на Шампионската лига. Заедно с него бе сменен и любимецът на дамите от двете страни на Ламанша Джуд Белингам, изправил се срещу бившия си отбор за втори път в последните 4 месеца.

Точни за Борусия Дортмунд бяха нидерландецът Дониел Мален в 30-ата минута и англичанинът Джейми Байно-Гитънс в 34-тата.

Ето и всички резултати от мачовете в Шампионската лига, играни късно във вторник:

Милан (Ит) – Брюж (Бел) 3:1

Монако (Фр) – Цървена звезда (Сър) 5:1

Арсенал (Анг) – Шахтьор Донецк (Укр) 1:0

Астън Вила (Анг) – Болоня (Ит) 2:0

Жирона (Исп) – Слован Братислава (Слвк) 2:0

Пари Сен Жермен (Фр) – ПСВ Айндховен (Нид) 1:1

Реал Мадрид (Исп) – Борусия Дортмунд (Гер) 5:2

Щурм Грац (Ав) – Спортинг Лисабон (Порт) 0:2

Ювентус (Ит) – Щутгарт (Гер) 0:1