0

Борусия Дортмунд обяви своеобразна война на УЕФА след равенството с ПСВ в първи осминафинален мач в Шампионската лига. „Жълто-черните“ се бяха насочили към стратегическа победа с гол през първото полувреме на Дониел Мален, но ПСВ получи спорна дузпа, с която се докопа до реми. След срещата един от ръководителите на Борусия Матиас Замер разкритикува остро съдията Сърджан Йованович и призова УЕФА да бъде атакувана. Според бившия европейски шампион има „твърде много решения срещу германски отбори“ в Шампионската лига.

„Време е всички ние да атакуваме УЕФА. Каква работа вършат там и какви хора наемат? Това е катастрофа. Бих призовал хората в комисиите да бъдат по-самоинициативни, да назоват нещата ясно, да се противопоставят, да не се примиряват с с нещата. Мисля, че ни свирят шеста съмнителна дузпа през последните две години в Шампионска лига. Не може така. Става дума за смисъла на играта“, обяви ядосан последният германец, спечелил „Златната топка“.

Междувременно защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс се обяви против ВАР, след като негов шпагат доведе до спорна дузпа за ПСВ, която системата така и не преразгледа. Още на терена Хумелс показа, че е играл с топката, но съдиите на ВАР-а оставиха решението на съдията Сърджан Йованович.

„Отново свирят смешна дузпа против нас. Такова нещо се случи през миналия сезон срещу Челси, а и през настоящия в мача с ПСЖ. Това е 0% дузпа. Правя шпагат, с който изчиствам топката и леко закачам крака на Тилман, което е нормално, защото футболът е контактен спорт. Футболистите на ПСВ се подсмихваха на този фаул. Много се извинявам, но това е Шампионска лига. Не разбирам съдиите в този момент. Постоянно стават такива неща. Свирят се дузпи за ситуации, в които не се дават нарушения в средата на терена. Мисля, че сме на грешен път. Имам чувството, че ВАР прави съдиите много по-слаби“, отсече Хумелс.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX