0

С обственикът на английския Хъл Сити – Аджун Илъджалъ, има намерение да купи български клуб, пише днес в. „Мач Телеграф“. Тази идея обаче е в зародиш и към момента той не е избрал къде точно да инвестира, като се оглежда в няколко отбора. 55-годишният бизнесмен е родом от Одрин. Той има много силни позиции в телевизията, като е собственик на каналите TV8 и TV8.5, както и на цифровата платформа Exxen. Илъджалъ е основател и директор на продуцентската компания ACUNMEDYA.

Любопитно е, че бизнесменът е бил спортен журналист в началото на своя кариера, но бързо се изкачва в йерархията. Той е включван многократно в 500-те най-влиятелни бизнесмени в Турция.

Аджун Илъджалъ започва да инвестира във футбола през 2020 г. когато закупува част от нидерландския Фортуна Ситард. След като спира да помага на въпросния клуб, той, чрез своята компания ACUNMEDYA, купува Хъл Сити през 2022 г., а преди година придобива ирландския Шелбърн, но само след няколко месеца се отказва от контрола на въпросния клуб. Той също така е голям фен на турския гранд Фенербахче.

Кой ще е българският клуб, в който Аджун Илъджалъ ще инвестира, и дали това ще се случи в действителност, предстои да видим.