0

М айк Райли ще напусне поста си на генерален мениджър на съдиите в професионалния футбол в Англия (Professional Game Match Officials Limited), обяви самият той.

57-годишният бивш рефер на ФИФА Райли ще оваканти поста си през следващия сезон. Той е начело на съдиите във Висшата лига от 2009 година насам, когато наследи Кийт Хакет, който от своя страна ръководи органа в продължение на 20 години.

Професионалните футболни рефери във Великобритания прибират по 1800 евро на изигран мач, заглатите им варират от 57 000 до 240 000 евро годишно.

Едно от най-големите предизвикателства пред Райли по време на управлението му бе въвеждането в експлоатация на системата за видеоповторения (ВАР) през 2019 година.

След напускането на Райли ролята му ще бъде поделена между двама души - един, който ще се занимава с развитието на съдиите, и друг, който ще управлява самата организация.

"Горд съм от приноса на нашите съдии към професионалната игра и ми беше приятно да работя с толкова отдадена, професионална и висококачествена група на всички нива. Тъй като планът за развитие на елитните съдии започва да се оформя, сега е подходящият момент да планираме бъдещето и да позволим на новия лидерски екип да надгради върху силните основи, които имаме. Очаквам с нетърпение да работя с новия отбор през следващия сезон и да им дам подкрепата си, преди да се откажа", каза дългогодишният рефер