0

Б отев Пловдив отстъпи на втория си отбор с 2:3 в контролна среща.

Представителният състав поведе с гол на Мартин Секулич, след което Емил Найденов, Алекса Мараш и Бисер Бонев направиха 3:1 в полза на дубъла на "канарчетата". Самуел Акере оформи крайния резултат.

Следващата проверка на Ботев Пловдив е утре срещу Крумовград, но и тя ще бъде закрита за фенове и медии.

Междувременно пък турският сайт Yenigun съобщи, че новият член на тамошната Суперлига - Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов, проявява интерес към младия защитник на Ботев Атанас Чернев.

„Гьоз Гьоз“ през това лято подсили защитата си с десния бек Назъм Сангаре и с централния Корай Гюнтер, но се раздели със стълба си Таркан Сербест. Ръководството на клуба опитва да вземе още един футболист за дефанзивната зона и изборът е спрял върху младежкия национал на България.

Според Yenigun Гьозтепе в следващите дни ще направи оферта за 22-годишния Чернев, който има договор с „канарчетата“ до лятото на следващата година. В специализирания сайт Transfermarkt цената му е 300 000 евро.

Атанас Чернев има петмесечен престой в школата на испанския Хетафе. През миналия сезон той взе участие в общо 74 мача на Ботев Пловдив във всички турнири (включително 32 за дубъла във Втора лига), като в тях се отличи с 2 гола и 2 асистенции.