0

Т рима футболисти на Ботев Пловдив останаха извън разширения състав на "канарчетата" за предстоящите двубои срещу словенския Марибор в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. 

Това стана ясно, след като от Европейската футболна централа УЕФА публикуваха списъка с картотекирани играчи на двата отбора. Наставникът на "жълто-черните" Душан Керкез няма да може да използва Димитър Папазов, който е много близо до трансфер в италианския Болоня, Самуел Акере, както и новото попълнение Алекса Мараш. 

Сред селектираните играчи за Ботев е Уме Емануел, който обаче вече бе трансфериран в елитния швейцарски ФК Цюрих. 

В същото време старши треньорът на словенския Марибор Анте Шимунджа даде интервю пред клубния сайт преди първия мач срещу Ботев Пловдив в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа на 11 юли (четвъртък).

Бившият наставник на Лудогорец заяви, че "канарчетата" играят прагматично и ще бъдат сериозен опонент за неговия отбор. 

"Съдбата пожела да се върна в България след определено време. Ботев се е променил много оттогава. Те смениха треньора и повече от половината си отбор, но манталитетът на клуба си остава същият. Освен това, получиха нов стимул с построяването на новия им стадион. Искат да се надиграват и играят много прагматично, което демонстрираха в турнира за Купата, където елиминираха ЦСКА на полуфиналите и победиха Лудогорец на финала. 
Ботев ще бъде сериозен съперник за началото на кампанията ни в европейските клубни турнири, но ние разполагаме с нашите силни страни и се надявам, че ще бъдем по-добри в двата мача", заяви Шимунджа.