0

Р ъководството на Ботев Пловдив реагира светкавично на тежката контузия на нигерийската звезда Антъни Уджа и подписа с бившата звезда на Берое Вини Трибуле.

25-годишният атакуващ футболист е свободен агент, след като напусна Стара Загора след края на миналата кампания. Трибуле е опцията, с която Ботев ще засили атаката си, тъй като и двамата централни нападатели на тима са контузени – Георги Николов и Уджа. Двамата почти сигурно няма да играят до края на годината и „канарчетата“ се нуждаят от качествен футболист в предни позиции. 

В момента Душан Керкез разполага само с един нападател – Секулич. Трибуле игра в Берое от 2022 до 2024 година, като в 45 мача отбеляза 11 попадения. През миналия сезон за интерес към него афишираха Левски и ЦСКА, но софийските грандове се замотаха и не го привлякоха. ЦСКА, например, в продължение на месеци търсеше централен нападател, който да поведе атаката на тима, но го намери едва преди дни. 

Вини Трибуле ще бъде картотекиран за мача със Зрински, но отделен въпрос е дали ще играе. Засега не е ясно в какво физическо и игрово състояние е камерунецът с френски паспорт. Утре треньорът Душан Керкез ще реши дали да го пусне в игра. През миналия месец се говореше, че интерес към Трибуле има от страна на първия съперник на Ботев в предварителната фаза на Лига Европа – Марибор. Наставникът на словенците Анте Шимунджа познава много добре качествата на нападателя, но в последния момент сделката е пропаднала.