0

Б ожидар Краев записа 62 минути за Уелингтън Финикс при равенството 2:2 у дома срещу Сентрал Коуст Маринърс във втория кръг от новия сезон в А Лигата. Българският халф се представи добре и получи позитивни оценки от феновете на тима в социалните мрежи. Краев бе първата смяна за Уелингтън, а на негово място се появи Олд. Пет минути по-рано Уейн откри резултата за домакините, но в 59-ата минута Силвера изравни. Гостите направиха пълен обрат след точно попадение на Къмингс, но в 89-ата минута Айонго си отбеляза автогол.

Това е второ равенство за Краев и компания от началото на сезона. Миналата седмица Уелингтън завърши 1:1 с Аделаида Юнайтед отново у дома. За Краев  пък предстоя две пътувания – на 22 октомври за двубой с Нюкасъл Джетс и на 30 октомври за мач срещу Мелбърн Сити.

Иначе треньорът на Божидар Краев Уфук Талай разкри, че има апетити да поеме мъжкия национален отбор на Нова Зеландия. В момента отборът е без наставник, тъй като Дани Хей напусна. „Да бъдеш национален селекцинер винаги е интересно“, обясни Талай, но не уточни дали ще напусне Уелингтън, ако той бъде избран.