0

Г еорги Костадинов се завърна след изтърпяно наказание от един мач и веднага показа колко е важен за клуба си АПОЕЛ (Никозия). В среща от 21-ия кръг на кипърското първенство АПОЕЛ разгроми с 4:0 Неа Саламина като гост в Ларнака, а халфът се отличи с две асистенции, както и с 80 % пресечени пасове на противника. 

Диомерси Ндонгала откри резултата в 33-ата минута, а пет по-късно грузинският нападател Георги Квилитая удвои преднината на "жълто-сините" след асистенция на Костадинов. Българинът отне топката в своята половина, и подаде дълга топка зад гърба на защитата на Неа Саламина. Квилитая изпревари играч от отбраната на противника и сам срещу вратаря Николаос Мелисас не сбърка.

Шест минути минути след началото на второто полувреме АПОЕЛ направи преднината си класическа. Друг грузинец - бранителят Лаша Двали се разписа, отново след подаване на Костадинов. Центриране от корнер падна на главата на българския халф, който просто свали топката за Двали на празна врата в зоната на задната греда. В 73-ата минута бразилецът Маркиньос Винисиус оформи крайното 4:0 за столичния тим.

С тази победа АПОЕЛ събра 48 точки и води с 6 пред втория АЕК (Ларнака), който днес се наложи с 3:1  над Кармиотиса (Пано Полемидия) на стадион "Цирион" в Лимасол. Преднината им може да бъде скъсена от Анортозис и шампионите от Арис (Лимасол), които играят утре и в неделя съответно срещу Докса (Катокопия) и Етникос (Ахна).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX