0

П олузащитникът на китайския Шанхай Порт Пауло Енрике Соарес дос Сантос, по-известен като Паулиньо, претърпя катастрофа и катастрофира с луксозния си McLaren 600LT, съобщава The Sun. В Европа е минал през Порто и Кадис, но не е кой знае колко известен сред многото бразилски и португалски Паулиньо-вци, като "Трансфермаркт" го оценява на 1,5 млн. евро в момента.

Инцидентът е станал в бразилския град Сейландия, където той разпуска преди подновяването на китайското футболно първенство. На мокър път Паулиньо изпуснал контрола над болида и го спрял в дърво, за щастие без наранявания за него и за приятелката му, която също била в колата.

Според очевидци Паулиньо ускорил до 170 км/ч, но той отрече. „Хората казаха, че набрах прилична скорост, но ако беше вярно, нямаше да ме има“, каза 27-годишният бразилец.



Спортната му кола е в отчайващо състояние от целувката с дървото, тя едва ли може да бъде възстановена. Паулиньо, обаче, не е особено притеснен.

За него това е възможност да си направи нов подобен подарък – също Макларън. „Вече гледаме към друг McLaren. Имаме снимки и видеоклипове на един, който харесваме“, призна той.