0

К огато става въпрос за Левски, погледите на всички са насочени към един човек в атаката – Уелтън, изтъква в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

Крилото винаги впечатлява с изявите си, а когато е във форма или срещу има по-колеблив защитник, е неудържим. 

Но на един етап това се оказа нож с две остриета. „Сините“, колкото и да не му се искаше на Станимир Стоилов, станаха доста зависими от звездата си. 

Всеки пас в атака бе към него и съперниците бързо му намериха чакаха. Мъри се зае да реши този проблем с привличането на нападател, какъвто на „Герена“ нямаха, след като Билал Бари се контузи. 

И избра играч, за който се говореше, че е бил и в полезрението на Лудогорец, а „орлите“ доказаха през годините, че имат око за бразилците. 

Рикардиньо може и да не впечатлява с ръст, но присъствието му в наказателното поле е впечатляващо. 

Разбраха го и в Ботев Пд, когато изникна от нищото пред Пунчец и си издейства дузпа, която по-късно превърна в гол. Той бе негов втори от началото на първенството. А може да радва не само треньорите на тима, но и феновете. 

Защото е явно, че има още един човек във форма, на когото може да се разчита. 

Нещо повече. С двата си гола в първите 2 мача, Рикардиньо направи нещо, което не се бе случвало от 12 години с играч на „сините“. 

През 2012-а за последно футболист на Левски стартира по такъв начин в първенството – с голове в първите два мача за сезона. 

Тогава избухна Иван Цветков. Интересното е, че нещата се развиват почти по идентичен начин. И Цветков вкара при победа, както и при загуба. Първо той донесе 3 точки за „сините“ с попадението си за 1:0 над Славия, а след това при 1:3 Черно море. 

При Рикардиньо нещата са на обратно. Първо вкара при загуба, а в събота и при победа. Иначе Цветков записа 30 мача за елита, в които вкара 10 гола. В Европа обаче не успя да се разпише. 

Рикардиньо пък ще има възможност да го изпревари по този показател още утре, когато „сините“ гостуват на Шкупи. 

Иначе бразилецът до този момент е взел участие 18 мача за първенство, в които е вкарал 11 гола. Иначе преди Цветков двама чужденци тръгнаха с голове в първите два мача за сезона – Дениран Ортега (2009) и Гарра Дембеле (2010).

Рикардиньо може и да нямат опит в турнирите в Европа, но пък има такъв Южна Америка. 

С Гремио се е подвизавал и в двете големи надпревари на континента. Вкарал е и 2 гола. Жертвите му са Арагуя от Венесуела и Аякучо от Перу.