0

Б ългарският шампион Лудогорец (Разград) проявява интерес към 19-годишния защитник Руан Сантос, който носи екипа на Крузейро (Бело Оризонте), съобщават медиите в Бразилия.

Сайтът itatiaia.com.br го нарича „бижуто от базата на Крузейро, което предизвиква интерес на клубове от Европа“.

И продължава: Лудогорец от България, Динамо (Загреб) от Хърватия и ФК Брюж (Белгия) са само някои от европейските клубове, които проучват ситуацията с футболиста. 

Руан Сантос има професионален договор с Крузейро до 31-и май 2024-а година. 60 процента от правата му се държат от настоящия му клуб, 30% са в Палмейрас, а 10 процента у самия футболист. 

Дебютът му в мъжкия футбол е на 27-и октомври 2022-а година при гостуването на Новоризонтиньо в Серия В, когато се появява като смяна в 28-ата минута на мястото на контузил се съотборник. 

Той беше част от миналогодишната шампионска титла на Крузейро във второто ниво, а през тази година рита само в първенството за младежи до 20 години, в което има 7 мача и 2 гола. 

Руан е висок 187 см, силен е десният му крак, а кариерата му е започнала в школата на Палмейрас. 

На ниво национален отбор той има три мача за отбора до 20 години на Бразилия – в контролите срещу Ирак, Узбекистан и Доминиканската република.