0

Б ившият старши треньор на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА Бруно Aкрапович беше назначен за наставник на един от популярните отбори в Босна и Херцеговина - Железничар (Сараево), съобщи sport1.oslobodjenje.ba.

Задачата на Акрапович е да стабилизира клуба от стадион Гърбавица, а договорът му е до края на сезона. Въпреки сериозната история и традиции, Железничар е на 10-о място от 12 отбора в елитната дивизия на Босна и Херцеговина с 19 точки, колкото има и Ингман Конийч в зоната на изпадащите.

Акрапович е на 56 години, а Железничар ще бъде неговият 12-и клуб в кариерата, която стартира от отбори от ниските нива на Хърватия. Минава за кратко през Република Северна Македония и се връща в Хърватия, където тренира РНК Сплит по времето, когато този тим е в елита на страната.

В Локомотив (Пловдив) изкарва повече от три години. И въпреки лошото начало на Лаута, той си тръгва с две Купи на България и Суперкупа. Самият той смята за връх в периода му в Пловдив не толкова купите, колкото отличното представяне на тима му срещу Тотнъм на легендата Жозе Моуриньо в турнира Лига Европа. След това се премести в ЦСКА, където не изкара много, но постигна нелоши резултати.

Първенството на Босна и Херцеговина се подновява на 17-и февруари, а Акрапович и Железничар ще стартират пролетта с тежко домакинство на Зрински (Мостар).

Източник БТА