0

К онфликтът между Израел и Палестина продължава да генерира каскада от реакции в социалните мрежи. Седем дни след атаката на Хамас на израелска територия, Карим Бензема, звездата на саудитския Ал Итихад, искаше да покаже своята солидарност с ясно послание чрез "Туитър". „Всички наши молитви за жителите на Газа, които отново са жертви на тези несправедливи бомбардировки, които не щадят жените и децата “, написа той, изпращайки своите благословии на територията, бомбардирана от войските на Нетаняху.

Думите на Бензема не се харесаха на Дуду Ауат, бивш израелски национал. Реакцията му беше кратка и силна. Той нарече Бензема „кучи син“ на пет различни езика. На арабски, английски, френски, иврит и испански.

В момента той живее в Тел Авив, град, в който чува сирени за въздушна атака ден след ден Други големи имена, като Риад Марез, наистина използват своите профили като говорители за кауза: преди няколко дни бившият играч на Манчестър Сити публикува снимка с палестинското знаме, в която каза: „Ние искаме мир“.