0

101 килограма идеално състезателно тегло за 1,91 м височина, това е новото оръжие в атаката на Интер – Ромелу Лукаку. Белгиецът,  който изглежда неимоверно щастлив от завръщането си при „нерадзурите“, не е единствената мускулеста грамада, подсилила Серия А този сезон.

„Гадзета дело спорт“ изброи най-високите и яки звезди в калчото до този момент, сред тях и друг върнал се в Серия А от Англия ас – Пол Погба (от Ман Юнайтед в Ювентус).

Ромелу Лукаку се завърна след година в Челси. Белгиецът има идеално тегло от 101 килограма, той го поддържа с класическата си рутина - диета, тренировки, основно възстановяване за впечатляващата мускулна маса. 

Лукаку е висок 1,91 м и има терапевт, с когото работи през цялата година. След тренировка направо към апарата за криотерапия: няколко минути при минус 160 градуса и незабавно възстановяване. По този начин се глезят и мускулите.


Завръщането на октопода Погба

Пол Погба също е висок 1,91 м. Той е дългокрак, очевидно е натрупал още мускулна маса (5 % повече според „Гадзета“) във Висшата лига, която е далеч по-тежка физически от Серия А. 

Висок и източен Неманя

Новият халф на Рома Неманя Матич е почти 2 м на височина – 1,95 м. Сърбинът, подобно на досегашния си съотборник Погба, също е любител на работата във фитнеса и въпреки че е почти на 34 години, има физика, която понася с лекота натоварванията.

Идеалното му тегло е 83-84 килограма, Неманя не държи да качва прекалено много мускулна маса в долната част на тялото си, за да не натежи.

На физическата си мощ и внушителен ръст от 1,99 м залага и босненският централен нападател на Верона Милан Джурич. 

„Физическите размери ти помагат в някои отношения и ти пречат  в други“, казва Джурич. Целта му е да добави и бързина към ръста си. „С годините се подобрих и ръстът ми се оказа предимство“, каза той пред Gazette.

Железният Златан не може да отслабне

Златан Ибрахимович не може да отслабне. Причината? Самият той каза: „Тежа 102 килограма, но имам само 8% мазнини, така че отслабването е наистина трудно за мен.“ 

На 41 години той има физическата структура на мъж с поне 10 години по-млад: това е тайната на състезателното му дълголетие.

Сред колосите в Серия А от 2015 г., когато дойде от Манчестър Сити, е неизменно и Един Джеко – висок е 1,93 м, тежи около 84 к г.
Той се грижи за мускулната си маса с всекидневни усилия, дори вкъщи. Спрямо 2015 г., когато дойде от Сити, той свали четири-пет килограма и така и не наддаде повече.

Един си остава в идеална физическа форма благодарение на средиземноморската диета и пресните зеленчуци, а също и заради енергията, която изразходва за децата си: след София (19 години, наследени от първата връзка на съпругата му), Уна (шест години и половина), Дани (почти пет) и Далия (почти две години).