0

И грачите на Челси вкараха 5 пъти топката в мрежите, но накрая „сините“ останаха само с една точка при лудата гонитба с Астън Вила от крайното 2:2.

Първи се разписа защитникът на Челси Кукурела – вкара си автогол още в 4-ата мин. на „Вила Парк“.

В 16-ата съотборникът му Джаксън отбеляза в правилната врата - на Вила, но гол не бе зачетен заради ВАР.

Домакините дръпнаха 2:0 с попадение на 21-годишния Морган Роджърс в 42-ата мин.

Лондончани, които в предишния си мач се разпаднаха за 0:5 от Арсенал, този път се вдигнаха и се развихриха след почивката. Първо Мадуеке намали 1:2 в 63-ата мин., а в 81-ата Конър Галахър вдигна на крака агитката на „сините“ с неспасяем вътрешен фалц с левачката за блестящ гол за 2:2.

Но лудницата тепърва предстоеше: в 90-ата мин. на мястото на Тиаго Силва мениджърът на Челси Почетино пусна белгиеца Аксел Дизази. Който само след 5 мин. опъна мрежата на Астън Вила, но ликуването му бе секнато отново от стаичката на ВАР-реферите: Крис Кавана привика до монитора главния съдия Крейг Паусън, който отмени гола за знаменития пълен обрат за "сините", като с това си навлече яростта на играчите и на феновете на гостите.

Реферът прецени, че Беноа Бадиашиле е фаулирал резервата на Астън Вила Диего Карлос преди да центрира за Дизази, който с глава препарира втория вратар на домакините Робин Олсен.

За надмощието на Челси след почивката говори статистиката: над 70% владеене на топката и 13 удара към противниковата врата, срещу само 4 за Вила.