0

Т реньорът на Рома Жозе Моуриньо разкри, че е имал скрит микрофон на тъчлинията, с който е записвал всичко, което се говори край тъчлинията по време на мача срещу Монца. Двубоят завърши 1:1 и равенството оставя Рома на седмо място в класирането. 

Той потърси оправдание не у себе си, а в рефера, умората, късата резервна скамейка, политиката на клуба и световната конспирация срещу него.

Той определи Даниеле Кифи като най-слабия съдия, който е виждал в кариерата си.

"Не съм глупав, отидох на мача с микрофон и записах всичко от момента, в който излязох от съблекалнята, докато се върна. Трябваше да се защитя. 

Кифи е талант да се ядосва и това е всичко. Но това е против природата на рефера, който трябва да бъде точно обратното и да умее да успокоява страстите на терена. Съдията не повлия на резултата, но втори жълт картон в 96-та минута за подхлъзване от умора те кара да разбереш всичко. Този съдия е най-слабият, който съм виждал в цялата си кариера, а аз съм виждал много слаби съдии", коментира Моуриньо на пресконференцията след мача.

Преди време Моуриньо спори с друг рефер, Марко Сера, твърдейки, че е бил обиден на тъчлинията и твърдейки, че може да го съди. Той поиска аудио от четвъртия съдия, но от съдийската комисия казаха, че файлът не е наличен, така че този път Моуриньо очевидно е взел въпроса в свои ръце, подсигурявайки се се аудиозапис на случващото се край тъчлинията.

След равенството с Монца Моуриньо се оправда с умората в състава и контузиите на основни играчи като Дибала, Вайналдум и Смолинг.

"За съжаление, когато си уморен, това се отразява на концентрацията, фокуса и координацията ти. Играчите ми се бореха и дадоха всичко от себе си. Хора като Лоренцо Пелегрини, Манчини, Браян Кристанте, които са на предела на силите си, но дават всичко от себе си, което е част от ДНК-то на Рома.

Кризата с контузените в състава се усложни, след като и Стефан Ел Шаарауи напусна терена с мускулна травма. Моуриньо е песимист за скорошното възстановяване на контузените Пауло Дибала, Крис Смолинг и Вайналдум за дербито с Интер.
"За мача с Интер разчитам да се завърне Неманя Матич. Дибала, Смолинг и Вайналдум имат нула шанс да играят в този мач", каза Моуриньо.