0

Б удьо Глимт, който можеше да играе евентуално с Лудогорец при успех на българския шампион, взе аванс срещу Динамо Загреб с 1:0. Единственото попадение вкара Амал Пелегрино в края на първото полувреме на домакинския стадион с изкуствена трева.

Това бе 13-а поредна победа на норвежкия тим у дома в евротурнирите. Отборът вече е на крачка от мечтата си да влезе в групите на Шампионската лига. Все пак Динамо не е без шансове за реванша на „Максимир“ в Загреб другата седмица.

Глазгоу Рейнджърс и ПСВ Айндховен завършиха 2:2 в най-интересния плейоф от Шампионската лига и оставиха развръзката за реванша в Нидерландия след седмица.

Ибрахим Сангаре успя да изведе "филипсите" напред в 37-ата минута, но само три минути по-късно Марко Чолак изравни за шотландците. 

Финалистът в Лига Европа от миналия сезон направи пълен обрат в 70-ата минута с попадение на Том Лоурънс, но ПСВ отново догони с гол на Армандо Обиспо.

Датският шампион Копенхаген имаше комфортен аванс срещу турския Трабзонспор с 2:0 до десет минути преди края на редовното. Тогава Анастасиос Бакасетас върна надеждите на турците. 

Преди това Виктор Клаесон и Лукас Ларагер бяха дали аванса за домакините.