0

У ЕФА удари много сериозно Шкупи за нормерцата, което северномакедонците спретнаха около мачовете с Левски. Първият мач приключи 2:0 в полза на софиянци, а северномакедонците отнесоха глоба в размер на 41 250 евро. 

10 000 евро са за расистко поведение, а към тази санкция се добавя и частично затваряне на стадиона за следващото домакинство в Европа. За провокативно скандиране с обиден характер Шкупи ще трябва да плати още 10 000 евро. Фойерверки носят на северномакедонците санкция от 14 750 евро. За грубата игра на футболистите им срещу Левски и многото картони глобата е 3500 евро.

Заради лошото тревно покритие, на което се проведе мача, и цялостната инфраструктура на стадиона (съблекалня, трибуни и съоръжения за зрители) Шкупи ще плати нови 3000 евро. Също така УЕФА отправя предупреждение към клуба заради липса на данни за продажба на билети.

Дисциплинарната комисия към европейската футболна централа потвърди официално и тежкото наказание на Левски след гостуването в Скопие. “Сините” са глобени с общо 40 000 евро, а към това е добавено и частично затваряне на стадиона за един домакински двубой. Последното влиза в сила при следващо провинение на феновете през следващите две години. Твърде вероятно е то да се активира след инцидентите по време на реванша с Шкупи и българският гранд да не получи разрешение да продава билети за част от сектор “Б” за домакинството срещу Апоел (Беер Шева).

УЕФА дава 30-дневен срок на Левски да се свърже с Шкупи за уреждане на щетите, причинени от “сините” привърженици на стадиона в Скопие.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX