0

С лед като вкара един от най-важните голове в историята на английския футбол, Ела Туун направи изненадващо признание. Звездата от европейското първенство разкри, че е била "изкормена" , след като са й забранили да играе с изкуствените си мигли. 

Tуун, която вкара първия гол във финала срещу Германия, има сериозен принос за увеличаването на популярността на женския футбол в Англия. Както е известно, на Острова дербитата редовно събират над 20 000 фенове. 

Халфът на Манчестър Юн обаче твърди, че трябва да й бъде позволено да изглежда така, както иска. Същото важи и за съотборничките й, макар звездата на Астън Вила .- Алиша Лемън да се оплаква, че повече я харесват заради природните й дадености, а не заради футболните й умения. 

„Харесва ми, че младите момичета вече могат да гледат на жени като нас“, каза Туун пред BBC Sport. „Обичам да си оправям миглите, ноктите. Чувствам се добре, когато изглеждам добре. Това пък се отразява и на играта ми", допълва тя.

"Не трябва да има стигма около начина, по който изглеждате и как се обличате", допълва Ела, която не оказва снимка или селфи с фен на "червените дяволи". Тя има 265 000  последователи в TikTok и 27 000 абонати в YouTube, където води рап битки или води култови разговори с баба си.