0

Т отнъм победи изключително драматично Манчестър Сити като гост с 3:2 в късния мач във Висшата лига и сложи край на серията от 14 мача на шампионите без загуба.

„Шпорите“ вече са с две победи през сезона над "гражданите", което не е по силите на нито един друг клуб в Англия. Сити имаше 13 победи и 1 равенство в последните си 14 мача, като последното му поражение датираше от 30 октомври 2021 година - 0:2 от Кристъл Палас, отново у дома.

Мачът започна отлично за тима от Лондон, който поведе в резултата още в петата минута. Тогава Хюн Мин Сон се измъкна при бърза конраатака и подаде на новото попълнение Деян Кулушевски, който хладнокръвно вкара през защитник в опразнената врата.

Отборът на Пеп Гуардиола натисна сериозно и логично изравни в 33-ата минута чрез Гюндоган.

Тотнъм удари втори път чрез звездата си Хари Кейн, който се разписа с удар от въздуха. Малко по-късно капитанът на английския национален отбор вкара и трети гол за Тотнъм, но той бе отменен, след като ситуацията бе разгледана с ВАР.

В началото на добавеното време пак с преглед на ВАР бе отсъдена дузпа за Сити за игра с ръка в наказателното поле на Кристиан Ромеро, който получи и жълт картон. Рияд Махрез бе безкомпромисен при дузпата, като заби топката с мощен шут под напречната греда.

Тъкмо изглеждаше, че Манчестър Сити се е спасил, когато Кулушевски от гостите центрира топката, а Хари Кейн с глава изпревари бившия си съотборник от Тотнъм Кайл Уокър и закова мощно топката в мрежата за крайното 3:2.

Преднината на Сити на върха пред Ливърпул се скъси до 6 точки, при това „червените“ са с мач по-малко, а Тотнъм се изкачи до седмото място с 39 точки, но има два мача по-малко от някои от отбори пред себе си.

Ранните мачове от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия:

Арсенал - Брентфорд – 2:1, Астън Вила - Уотфорд – 0:1, Брайтън - Бърнли – 0:3, Кристъл Палас - Челси – 0:1, Ливърпул - Норич – 3:1, Саутхемптън - Евертън – 2:0, Уест Хем - Нюкасъл – 1:1.

В неделя са Лийдс Юн. - Манчестър Юн., Улвърхемптън – Лестър.

В класирането води Ман Сити с 63 точки (от 26 мача), следват Ливърпул с 57 (25), Челси 50 (25), Ман Юнайтед с 43 (25), Арсенал с 42 (23), Уест Хем с 42 (26), Тотнъм с 39 (23) и др.