0

С ерхио Бускетс, един от емблематичните футболисти на Барселона, май вече не гледа  към изхода на „Ноу Камп“, както планираше, според информация на каталунския в. „Мундо Депортиво“. Халфът, който е и един от капитаните на треньора Шави, се спряган за американската сокър лига MLS, където се надяваше отново да стане съотборник на Лео Меси.

Само че Бълхата изглежда вече преговаря със сегашния си клуб ПСЖ за продължаване на своя престой на „Парк де Пренс“, а от Барселона показаха на Буси, че много държат на него. Треньорът Шави, с когото Бускетс дълго време играха заедно в средата на терена, е провел разговор, за да го убеди да не си тръгва през лятото.

 И той изглежда е променил мнението си, твърди публикацията в „Мундо Депортиво“ от днес. Допълнителен фактор той да даде на заден са разногласията кой да го замени – треньорът Шави си е харесал Субименди, а президентът Лапорта залага на Невеш.

Така ако Бускетс продължи, конфликтът между треньор и президент ще бъде избегнат и най-вече ще бъдат спестени пари. Барса вече обмисляше подновяването за два сезона на капитана това лято, но ниските заплати в Ла Лига и съмненията на Бускетс възпряха Барса. Още един фактор може да повлияе халфът да си остане – оттеглянето му от националния на Испания ще му позволи да се съсредоточи върху клуба, а с повече почивки ще може да увеличи дълголетието му в елитния футбол. 

Барса сега очакват Бускетс да даде окончателния си отговор, за да започне планирането на следващия сезон.