0

Б ългаринът Димитър Митов получи сериозно признание за представянето си за Кеймбридж - 25-годишният вратар бе номиниран за №1 на поста за изявите си в турнира за Купата на Англия този сезон. След приключването на онлайн гласуването в Туитър в сайта на "Емирейтс ФА Къп" Митов победи убедително със 70,1% от подадените 4732 гласа, така той е вратарят на идеалния отбор в изданието на турнира за сезон 2021/22, завършило с крайна победа на Ливърпул с дузпи 6:5 срещу Челси.

Далеч зад него остана стражът на "червените" от Мърсисайд Алисон Бекер с 21,9%, трети е Джак Бътланд от Кристъл Палас с 5,9%, зад него е Тайе Ашби-Хамънд от Борехам Ууд.

Роденият в Козлодуй Митов и съотборниците му направиха фурор в най-стария футболен турнир в света, като достигнаха до четвърти кръг, където отпаднаха с 0:3 от Лутън. 

Българският страж обаче привлече вниманието и най-вече при елиминирането на елитния Нюкасъл. 

На 8 януари на ст. „Сейнт Джеймсис Парк“ той направи впечатляващите 10 спасявания, като това след удар на Жоелинтон бе номинирано за най-доброто в турнира. В крайна сметка Кеймбридж победи с 1:0 „свраките“ след попадение на Джо Айрънсайд.

Междувременно Кеймбридж Юнайтед купи от Рединг 20-годишния вратар Джеймс Холдън, за да прави конкуренция на Димитър.