0

С българския вратар Димитър Митов и неговият Кеймбридж Юнайтед поднесоха най-голямата изненада до този момент от третия кръг във ФА Къп. Четвъртодивизионният отбор срази с минималното 1:0 Нюкасъл Юнайтед като гост и продължи напред, а феноменален мач за „жълтите“ изигра родният страж Митов.
Българинът направи общо седем спасявания, като повече от половината от тях бяха от изключително значение, предотвратявайки сигурни голове за „свраките“. Нюкасъл опита всячески да поразят вратата на българина, но той не позволи това да се случи на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Единственият гол в северна Англия падна в 57-ата минута, когато Джо Айрънсайд завърши нападение на гостите, а попадението бе разглеждано дълго време за засада. При изграждането на нападението наистина състезател на Кеймбридж бе в такава, но докосване от Джонджо Шелви неутрализира нередовната му позиция, след което дойде голът за гостите.

Особено зашеметяващо бе спасяването на Митов в добавеното време на срещата, когато българинът парира мощен удар с глава на Жоелинтон.
Българинът бе избран за Играч на мача след вездесъщите си изяви в Тайнисайд и бе големият герой за успеха на своя тим. 

"Това, което направихме днес, е невероятно, но през цялото време знаехме, че няма какво да губим. Трябваше да покажем най-доброто си лице и направихме точно това днес. През цялото време вярвахме - вижте колко наши привърженици дойдоха да ни подкрепят. Страхотно начало на годината. Този успех не се дължи на мен, защото ако не вкараме гол, няма как да спечелим. В личен план обаче съм много щастлив. Затова играем футбол - за да можем да се изправим срещу големите играчи, срещу отборите от Премиър лийг. Обичам да съм вратар, да се хвърлям, за да изкарвам прехраната си. Нямам думи. Никога няма да забравя момента през първото полувреме, когато спасих удара на Джейкъб Мърфи, избивайки го над напречната греда, и дори феновете на Нюкасъл ме аплодираха. Аз съм фен на Манчестър Юнайтед, така че искам в следващия кръг да гостуваме на Ман Юнайтед", заяви Митов след триумфа на "Сейнт Джеймсис Парк".