0

Б ългарският селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев отказа да коментира бойкота на феновете по време на победата с 1:0 над Румъния в Зеница в Лигата на нациите. С 4 точки от 2 мача босненците делят първо място с Финландия в Лига В, група 3.

Част от публиката демонстративно напусна трибуните на стадиона в Зеница в знак на протест срещу българина.

"Не искам да коментирам феновете. Искам да говоря само за футбол”, каза Петев.

„Трудна победа, но в днешно време няма лесни мачове. Румънците накъсваха играта с фаулове и не ни позволяваха да играем футбол. Затвориха се в своята половина и трудно създавахме положения”, коментира българинът мача с румънците, които са последни в групата с 0 точки от 2 мача. На трето място с 3 точки е Черна гора, следващ съперник на босненците.

Срещу Румъния Петев извади от игра звездата Джеко, което обясни с контузия на нападателя: „Джеко е с подуто коляно и затова го смених. Надявам се да е готов за следващия мач.

Направихме и много хубави неща, но има още много какво да подобряваме. Искам с всеки мач да изглеждаме все по-добре.  Няма време за празнуване. Надявам се на още по-добра игра след четири дни срещу Черна гора.”

Голът в Зеница вкара в 69-ата мин. Смаил Превляк, който се разписа и при 1:1 с Финландия.

“Мога само да поздравя момчетата“, каза още Петев. “Идеята ми е да изглеждаме като отбор. Хубавите неща бързо се забравят и винаги нещо негативно се търси.

Наясно съм, че има много неща за подобряване, но трябва да се борим, да бягаме, а резултатът е най-важен”, добави Петев в изявление за BHRT.