0

Българският талант Никола Илиев се развихри в младежката Шампионска лига и вкара четири гола от 4 точни удара за отбора на Интер, който победи Виктория (Пилзен) с 4:2 в Група С, в която са още Барселона и Байерн.

Роденият в намиращото се на около 35 км от Русе с. Юделник нападател, юноша на Ботев Пловдив, се разписа в 23-ата, 34-ата, 65-ата и 77-ата минути.

Победата беше изключително важна за младите таланти на росонерите, водени от Кристиан Киву. С днешните три точки те математически си гарантираха 2-ата позиция в група С и вече са участници в елиминациите през пролетта.

Българският национал откри резултата в 23-ата минута, след като получи топката след подаване на Бонавита. 11 минути по-късно роденият техничарят удвои преднината с решаващата асистенция на Григар, а 9 мин. след началото на втората част Фонтанароса си вкара автогол след изпълнение на фаул от Сойка и върна надеждите на чехите.

Илиев оформи хеттрика си в 65-ата минута след комбинация с Пеламати. Чешкият полузащитник в състава на домакините Самуел Григар продължи с отличното си представяне и подаде на българския си съотборник в 77-ата минута за 4:1, докато Дабани оформи крайния резултат пет минути преди крайните 90.

В другата среща от групата Барселона – Байерн (3:2) българският защитник – роденият през 2005-а година Мартин Георгиев, записа дебют в престижното младежко състезание. Юношата на Славия игра пълни 90 минути на своята позиция в центъра на защитата си се справи на отлично ниво.

Барселона победи с два гола на Анхел Аларкон и един на Алейш Гаридо. Лукас Копадо в 10-ата минута откри резултата за Байерн, а в 90-ата Арийон Ибрахимович оформи крайното 3:2. 

Барселона е категоричен победител в групата с 13 точки, пред Интер със 7, Виктория (Пилзен) с 4 и Байерн с 3.