0

Б арселона и Осасуна се класираха за полуфиналите от турнира за Купата на краля в Испания. Довечера са другите два четвъртфинала: Валенсия - Атлетик Билбао и Реал Мадрид - Атлетико Мадрид.

Барселона стигна трудно до победата с 1:0 над гостуващия Реал Сосиедад. Единственото попадение бе дело на Усман Дембеле в 52-ата минута. Гостите от Сан Себастиан останаха с човек по-малко още в 39-ата минута заради червен картон на Брайс Мендес.

Треньорът на каталунците Шави похвали специално Дембеле, когото вижда вече "узрял" за специфичен отбор като Барселона. „Мисля, че той е узрял много, откакто е тук. Дадохме му възможност, той е смъртоносен. Той прави разликата, само вижте лицата на защитниците срещу него - те страдат", каза Шави.

"Ние само му дадохме доверието си, той има огромен потенциал. Вярвам в него много. Мисля, че много от тези неща се дължат на правилното вземане на решения. Мисля, че той също се забавлява - радвам се за него, защото той е добро момче и е добър професионалист. Той обърна страницата, а това не е лесно в Барса", припомни първоначалните проблеми на Дембеле с адаптацията в Барселона.

Осасуна отстрани Севиля след победа с 2:1, но домакините от Памплона се нуждаеха от продължения, за да заслужат мястото си в следващата фаза. Мароканският нападател Абде вкара решителното попадение в 99-ата минута.

Преди това в 71-ата минута Осасуна поведе, когато Рубен Гарсия изведе Чими Авила, а той преодоля Буну. В петата минута на добавеното време на срещата Сусо центрира към Юсеф Ен-Несири и той направи 1:1.